Over Gô Florès

Gô Florès schildert en exposeert al vanaf haar jonge jaren, maar werkt vanaf 2002 in haar tuinatelier aan het water in het Hollandse Hout, wat op zich al een inspiratiebron is.

Haar discipline is schilderen in olieverf of acryl. In Amsterdam heeft zij de Vrije Tekenacademie gedaan, maar voelt zich autodidact pur sang.

Haar stijl is door de jaren heen van figuratief naar abstract uitgegroeid, maar tegenwoordig kan men ook een combinatie van beiden in haar doeken aantreffen, wat voor een speciaal spanningsveld kan zorgen.

Wat haar werk typeert is de ruimtelijkheid in de techniek van het aanbrengen van de verf. Het losjes openlaten van vlakjes waar je het linnen doorheen ziet, wat veelal een schittering van licht doet lijken. Àl deze vlakjes zijn als een orkestdirigent georkestreerd, er zit er niet één te veel en niet één te weinig. Op een zeer groot zelf gemaakt houten palet brengt zij grote moppen verf aan en gaat vervolgens met paletmes als een stukadoor te werk.

In haar werk maakt zij veel gebruik van primaire kleuren, zonnig geel, rood en kobaltblauw in combinatie met zwart als tegenhanger. Voor haar zijn alle kleuren een uiting van een zonnig en blij leven. Tenslotte iedereen kijkt met zijn of haar eigen ogen, maar het leven bepaalt wat je ziet.