Beelden

Bij Go4Art treft u niet alleen schilderijen aan maar ook aangekochte beelden van Flevolandse kunstenaars zoals Marius en Margot Meulenberg, Roland Meijer, Lena Postuma, Angèle Hoegee en Camille van Os. Met name Camille van Os is een grote inspirator geweest om bronzen beelden te gaan maken. 

 

 Oscar(in) voor een levenskunstenaar.

Voorkant Art Deco, Achterkant Jugendstil. Hoogte 40 cm. (Incl. sokkel 9.5 cm.) In particulier bezit. (Unica)

 

 

 

 

Aalscholver 
Ware grootte. Recht gemeten 80cm breed (spanwijdte 1.32)  55 cm hoog.
1.65 hoog inclusief oude steigerpaal.
Brons
Unica

De aalscholver hoort tot de Pelikaanachtigen. Hij heeft geen vet tussen de veren en perst daarbij ook nog eens de lucht er tussenuit zodat hij wel drie meter diep kan duiken. Een enkele keer zien we ze hier in dit water in groepen jagen. De eerste groep maakt het water troebel door over de bodem te zwemmen zodat de vis zich niet op tijd kan verstoppen en de tweede groep heeft een feestmaal. Ze zijn wel zo sociaal om wat over te laten voor de eerste groep zodat die ook nog voldoende te eten hebben. Vanwege dat massale visroven zijn ze lang bedreigd geweest, maar sinds de zestiger jaren beschermd. Er zijn al weer zo’n 25 kolonies waarvan de allergrootste zich hier bij ons in de Oostvaardersplassen bevindt. Als de lelie de bloem is, mag van mij de aalscholver de vogel van Lelystad zijn…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geboortebeertje. 
Mijn eigen geboortebeertje als voorbeeld, maar van massief brons zal hij ongeschonden een leven lang meegaan. Naam en geboortedatum kunnen onder het beertje worden gegraveerd voor de persoonlijke touch en later kan hij als presse papier op het bureau gebruikt worden.  
Oortjes, voetjes en neusje zijn gepolijst.
Massief Brons 8 cm hoog.
350 €

Nooit meer zo groot …

Nooit meer zo groot dacht Florès na de aalscholver. Zeg nooit nooit want zij begon doodleuk aan een zwaan van 2.20 m vleugelspanwijdte omdat haar opdrachtgever zei, als jij een aalscholver kan maken, kan je ook een zwaan maken! Toch is dit een project van een heel andere orde geweest. Een half jaar werk vond opdrachtgever best veel, maar voor Florès was dat razend snel. In een normaal tempo met ook nog eens een vrij weekend hier en daar zou dat zeker 9 tot 10 maanden in beslag nemen. Niet even een beeldje maken. Er werd eerst een prototype vervaardigd van diverse materialen omkleed met stof zodat opdrachtgever een goed idee kreeg van wat hij kon verwachten. Vervolgens werd de zwaan een-op-een uitgevoerd in staal. Een nieuwe uitdaging waarbij ook nog even het lassen onder de knie gekregen moest worden. Vervolgens werd het stalen frame van vele kilo’s boetseerwas voorzien en heeft de bronsgieter Flassh in Balk er mallen van gemaakt voor een kleine oplage. Een beeld maak je nooit alleen. De bronsgieter heeft de laatste hand aan het beeld, de patineur kan het maken of breken. Het is een dankbaar project dat door vele handen en het vertrouwen van de opdrachtgever tot stand is gekomen.

Hij gaat de natuur in, maar omdat opdrachtgever zo enthousiast was, mocht hij nog van 31 januari tot 29 maart tentoongesteld worden in Tiny’s galerie in de Kroonpassage in Lelystad waar hij prachtig uitkomt voor het explosieve werk van Tiny de Bruin zelf.

Zwaan Brons.
Gewicht incl. bronzen kap ongeveer 85 kilo
Vleugelspanwijdte 2.20 mr.
Oplage 1/8


Bij aankoop krijgt u eerst de bronzen kap ter beschikking om voor een bevestiging te kiezen die u het meeste schikt. Dat kan zijn een houten meerpaal of een betonnen dukdalf. Daarna is het tevens mogelijk om voor een heel andere stand en patine te kiezen waardoor het beeld een andere en voor u heel eigen uitstraling krijgt.